Faptul că dezvoltarea software transformă radical și constant societatea noastră este deja un lucru bine cunoscut. Mai ales, că aceste schimbări nu mai sunt doar legate de afaceri, ci sunt schimbări care ne afectează în fiecare zi, la nivel individual.
Unul dintre puținele sectoare care au fost pe plus în anul precedent când a fost criza pandemică și în anul curent, îl reprezintă sectorul IT, fiind cel care a susținut economia românească. Cifrele care reflectă afacerile acestor companii sunt cu plus: IT-ul este un sector care a încheiat primul an de pandemie cu cifră de afaceri peste cea din 2019, cu profit în creștere și număr de angajați mai mare, iar in anul 2020 – 2021 acesta creștere a rămas constantă. Serviciile IT românești au o cerere mult mai mare și doresc intrarea pe piață și automatizarea mai multor sectoare, pentru o mai bună evoluție la nivel național.
Domeniul IT, UNUL DIN MOTOARELE DE DEZVOLTARE PENTRU ROMÂNIA
Contextul epidemiologic a dus la o nevoie imediată și stringentă de digitalizare a multor domenii cheie din România, astfel că firmele de IT au avut oportunitatea să dezvolte și să livreze rapid soluții de software relevante.
De la dezvoltarea site-urilor de e-commerce, procentul cumpărăturilor online a crescut cu cel puțin 8% în acest an și până la digitalizarea unor servicii cheie, precum cele ale industriei bancare, iar dezvoltatorii de software locali au răspuns cu succes cerințelor pieței.
Adoptarea accelerată de către companii a conceptului de Work From Home a adus modificări neașteptate la nivel de digitalizare a întreprinderilor, dar și reduceri semnificative în privința costurilor fixe și variabile a firmelor.
Având în vedere necesitate de noi tehnologii și servicii IT, companiile sunt tot mai mult orientate către digitalizare.
67% dintre companii în special domeniul financiar își măresc bugetul IT în 2023
Bugetele IT cresc în întregul ecosistem de afaceri, în toate industriile. Cu toate acestea, sectorul financiar este lider când vine vorba de creșterea bugetului în anul următor.
Potrivit unui studiu realizat pe mai multe companii din România, peste 67% dintre afacerile din sectorul financiar și-au extins, sau se așteaptă să extindă, bugetele IT pentru anul următor. Principalii factori care conduc la această creștere a bugetului sunt eforturile multianuale de modernizare, trecerea la cloud și procedurile de securitate mai complexe, care reprezintă la ora actuală interesele principale în activitățile financiare.
România chiar este în centrul transformării și nu doar când vorbim de Uipath!
Companie locală de servicii IT cu venituri de 50% pe piață internațională.
Produs software românesc și prima platformă cloud care integrează 14 module IT Service Management.
Platforma 100% românească care te învață și te ajută să te protejezi de fraudele informatice.
StarTech Academy oferă cursuri de IT gratuite acreditate CompTIA. Susțin și încurajează formarea de specialiști IT gratuit.
La mulți ani, România! Să mergem mai departe cu încredere și să ne încurajăm copiii și adolescenții să îmbrățișeze cariere în domeniul IT. Calculatorul nu este doar un gadget de care ne folosim zi de zi pentru diferite task-uri, fie la muncă, fie personale, ci și un instrument de dezvoltare.
Susținem cu tărie că este necesar ca tinerii să se familiarizeze cu noțiuni de baza IT – internet, securitatea rețelei, crearea de jocuri, construcția de roboți și limbaje de programare, pentru un viitor cât mai luminos și prosper!