Acest articol te va ghida prin avantajele și dezavantajele externalizarii IT pentru compania ta, astfel încât să poți decide care este cea mai bună variantă pentru tine și afacerea ta.
Avantajele serviciilor IT externalizate
Cunostințe și resurse IT nelimitate
Dacă afacerea ta se bazează pe unul sau câțiva profesioniști IT interni, vei fi limitat cu privire la cunoștințele și competențele acelor persoane. Atunci când alegi să externalizezi serviciile IT către un furnizor cu experiență, compania ta va beneficia de expertiza și disponibilitatea unei echipe de profesioniști, care primesc pregătire continuă și informații cu privire la cele mai recente tehnologii.
Dacă ești în căutarea unei abordări mai strategice cu privire la departamentul IT, ia în considerare alegerea unui furnizor de servicii IT care are toate certificările necesare și de ce nu, care deține o academie proprie pentru pregătirea angajaților.
Beneficii de securitate
Furnizorii IT sunt capabili să facă cele mai bune recomandări de securitate pentru afacerea ta, deoarece știu care sunt tehnologiile noi disponibile și au multă experiență în implementarea instrumentelor avansate, pentru sistemele multor clienți diferiți.
Furnizorii de servicii IT specializați oferă servicii de monitorizarea la distanță 24/7/365, pentru a se asigura că afacerea ta rămâne securizată non stop, chiar și atunci când nimeni nu este la lucru. Monitorizarea continuă este necesară dacă dorești să reduci timpul de nefuncționare și să crești productivitatea în întreaga organizație.
Intervenții de urgență
Un furnizor de servicii IT externalizat va avea echipa și resursele de care ai nevoie pentru a-ți ajuta afacerea să se pregătească și să răspundă eficient la o urgență IT. Dacă toată compania se bazează pe o singură persoană, sau câteva persoane interne, într-o situație critică vei fi limitat la cunoștințele, experiența și echipamentul câtorva tehnicieni.
Tehnicienii interni vor avea mai puține resurse și mai puțină forță de muncă pentru a rezolva situații critice. Acest lucru poate duce la ora de nefuncționare sau chiar la o potențială pierdere de date, dacă situația nu este tratată corect. Astfel, tu și afacerea ta veți fi responsabili nu numai pentru costurile ulterioare de reparații, ci și pentru sancțiunile legale și financiare care pot rezulta din încălcarea datelor, lucru ce poate deteriora drastic relațiile actuale și viitoare cu clienții.
Cost predictibil
Deși soluțiile IT interne pot părea previzibile din punct de vedere financiar, va trebui totuși să iei în considerare salariile angajaților, vacanțele, concediile medicale, dispozitivele necesare și multe altele. Dacă alegi un furnizor de servicii IT poți fi sigur care vor fi cheltuielile IT în fiecare lună.
Externalizarea IT poate reduce cheltuielile companiei
Costurile de pregătire și formare, taxele de angajare, situațiile în care angajații sunt plecați în concediu, și multe alte lucruri ce trebuie luate în considerare, toate acestea sunt asociate cu o echipă internă IT.
Externalizarea IT elimină costurile de operare care însoțesc managementul și supravegherea angajaților IT interni. Pentru costul unui expert IT intern, poți obține o întreagă echipă de experți disponibili 24/7.
Riscurile externalizarii servicilor IT
Costuri incipiente
Dacă afacerea ta utilizează echipamente învechite, zeci de firewall-uri și software-uri diferite, un furnizor de servicii IT de încredere va considera necesară actualizarea diferitelor sisteme și achiziționarea de hardware-uri și software-uri noi pentru a îndeplini standardele necesare de protecție.
La început, o schimbare de acest calibru poate fi costisitoare, deoarece este necesară o investiție în noi tehnologii și echipamente. Cu toate acestea, beneficiile pe termen lung pe care aceste schimbări le vor aduce, vor crește productivitatea și eficiența companiei, deschizând calea pentru creștere și succes.
Posibile servicii dezamăgitoare
Externalizarea serviciilor IT nu îți garantează că afacerea ta va beneficia de servicii și rezultate adecvate. Există foarte mulți furnizori de servicii IT pe piață și mulți dintre aceștia ar putea fi în imposibilitatea de a îți deservi afacerea în mod eficient.
Înainte de a alege o companiei căreia să-i oferi această sarcină importantă, caută cât mai multe păreri ale foștilor și actualilor clienți și, în primul rand, alege o companie stabilă și prezentă pe piață de o perioadă lungă de timp. Astfel, vei avea garanția că afacerea ta va fi tratată cu cea mai mare seriozitate și dedicare.
Specialistul IT nu este în biroul alăturat (asistența la distanță)
Companiile sunt adesea reticente în a trece la externalizarea IT, deoarece sunt obișnuite să aibă personalul IT chiar în biroul alăturat. Cu toate acestea, un asemenea confort poate induce în eroare. Deși la prima vedere poate părea mai convenabil să beneficiezi numai de angajați IT la nivel intern, aceasta nu este deloc o soluție eficientă și oferă o falsă senzație de confort și stabilitate.
Tehnologia actuală a devenit atât de sofisticată încât furnizorii IT pot oferi de la distanță același nivel de servicii ca un tehnician la fața locului. Dacă problema IT a companiei tale este clasificată ca fiind o prioritate în contractul de outsourcing al furnizorului, problema respectivă s-ar putea rezolva în numai câteva minute.
Stabilirea încrederii
Una dintre cele mai frecvente obiecții pe care le auzim atunci când o companie caută să-și externalizeze serviciile IT este: „Nu mă simt confortabil să las pe altcineva să-mi gestioneze rețeaua și datele.” Această preocupare este ușor de înțeles. Atunci când selectezi un furnizor de servicii IT,verifică-i istoricul, incidentele și modalitatea de gestionare a situațiilor criză, pentru a te asigura că serviciile furnizorului sunt aliniate cu cele mai bune practici IT.
Este important ca atât tu cât și angajații tăi să fiți 100% confortabili cu abilitățile, cunoștințele și resursele furnizorului de IT externalizat pe care îl alegeți.
Mediul de afaceri de astăzi este aproape în întregime dependent de tehnologie. Compania ta nu poate avea succes fără un mediu IT sigur, care să vă susțină toate procesele și nevoile.
Concluzie
Misiunea noastră la StarTech Team este de a lucra pentru a-ți înțelege cât mai bine afacerea și pentru a dezvolta soluții care vor promova creșterea și succesul. Familiarizează-te cu serviciile noastre de outsourcing IT pentru a afla mai multe despre ce putem face pentru afacerea ta. Acestea fiind spuse, există soluții eficiente și accesibile, indiferent de dimensiunea afacerii tale. Poți alege nivelul de performanță și disponibilitatea de care ai nevoie.