Cu un volum impresionat de informații stocat în mediul cibernetic, probabilitatea ca o întrebare să rămână fără un răspuns este foarte mică. Accesul la informație se face mai ușor datorită motoarelor de căutare, ele fiind disponibile oricărei persoane conectată la o sursă de internet.
Cu peste 3,5 bilioane de întrebări primite zilnic, Google are răspunsul pe care îl cauți. Pentru a optimiza procesul căutării, vă prezentăm 4 trucuri pe care le poți folosi atunci când te grăbești și ai nevoie de un rezultat rapid.
1. Excluderea/Includerea cuvintelor
Se pot realiza căutări în care să se evidențieze anumite cuvinte, cum ar fi titluri de cărți, nume de filme sau altele asemănătore, punând cuvintele importante între ghilimele. De exemplu, dacă se dorește aflarea filmelor care conțin cuvintele al șaptelea, se va tasta “film al șaptelea”. Pentru excluderea unui cuvânt din sintagma se pune un minus (–) înaintea cuvântului pe care dorești să-l omiți. De exemplu, pentru excluderea filmului Al Șaptelea fiu din rezultate se va scrie “film al saptelea” –fiu.
2. Pagini cu un continut asemanator
Când dorești mai multe site-uri asemănătoare, tastează related: www.site.ro. De exemplu, dacă dorești mai multe site-uri cu articole vestimentare tip sport, tastează related: www.nike.com.
3. Cautarea in interiorul unui site
Dacă se dorește găsirea unei informații de pe un site în mod special, se va tasta site: nume.ro. De exemplu, pentru a afla toate articolele despre câini de pe site-ul descoperă, se tastează site: descopera.ro caini. Pentru site-uri care conțin un anumit tip de informație, de exemplu site-uri cu profil tech, se tastează site: tehnologie.
4. Definitii rapide
Dacă se dorește definirea unui cuvânt, tastează în bara motorului de căutare definiție: urmat de cuvântul ales. De exemplu, dacă se dorește definiția cuvântului riglă, se va tasta definiție: riglă.
Google a devenit un răspuns universal la orice tip de problemă, fie că implică programul cinematografului sau o banală teorie matematică. Cei mai mulți dintre noi nu se confruntă cu lipsa informației, provocarea fiind în a găsi informația potrivită în zecile de mii de rezutate, fără a ne pierde timpul.