Cloud Hybrid și soluțiile Multi-Cloud

  • admin
  • Nici un comentariu
  • cloud cloud server hybrid cloud multi-cloud servicii IT StarTech Team

Apariția Cloud computing în lumea IT-ului a adus nu numai valore în plus pentru afaceri și pentru utilizatorul final. Cloud computing a introdus și noțiunile private cloud și public cloud. Private cloud (sau cloud environment) are ca scop sprijinirea volumului de muncă din cadrul unei companii. Astfel de rețele sunt în general create folosind resurse din data center-ul companiei. Public cloud presupune o rețea folosită în mod public, în care este implicată o a treia entitate care se ocupă de managementul resurselor hardware. Exemple în acest sens sunt Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure sau Google Cloud Platform (GCP).

Hybrid Cloud

Cloud-ul Hybrid este, practic, o combinație de 2 tipuri de cloud. Pot fi combinate 2 rețele de cloud private, 2 publice sau una privată și cealaltă publică. Hybrid Cloud le permite operatorilor să efectueze o singură sarcină folosind două resurse cloud separate. Astfel, le permite organizațiilor să utilizeze capacitățile cloud fără a compromite productivitatea sau securitatea.

Cloud-ul Hybrid le oferă companiilor flexibilitate. Utilizatorii au acces securizat la resurse locale, având totodată rapiditatea și elasticitatea cloud-ului public. Mai mult, companiile care lucrează cu date sensibile (spitale, instituții financiare sau legale) pot împărții (share) aceste date cu parteneri externi.

Soluții Multi-Cloud

Soluțiile Multi-Cloud sunt cele care le permit companiilor să folosescă atât cloud privat, cât și cloud public fără ca cele 2 să împartă date.

Cele două tipuri de soluții cloud (Hybrid și multi-cloud) pot exista în același timp în cadrul aceleași companii. O configurație multi-cloud poate fi hibridizată, dar poate exista și fără a fi nevoie ca 2 tipuri de cloud să comunice între ele.

Indiferent de modelul de cloud ales, trebuie avută mereu în vedere Securitate datelor. Atacurile cibernetice sunt principalele amenințări cu care ne confruntăm în 2019 și cu care ne vom confrunta în anii următori.

StarTech Team vă pune la dispoziție o gamă largă de servicii de Networking și Securitate pentru eficientizarea și optimizarea sistemelor IT din compania ta. Trimite un e-mail la welcome@startechteam.ro și specialiștii StarTech Team te vor contacta în cel mai scurt timp posibil!

Comentarii