Cum 5G ar putea avea impact asupra strategiei de cibersecuritate

  • admin
  • Nici un comentariu
  • 5G network cybersecurity Securitate cibernetica StarTech Team

Pe măsură ce mai multe dispozitive sunt pornite și sincronizate, fiecare devine o vulnerabilitate potențială de securitate pentru întreaga rețea. Concret, multe organizații vor trebui să-și schimbe sau să-și restructureze strategiile de securitate cibernetică pentru a face față noii platforme.

Iată trei modalități prin care rețeaua 5G poate afecta și va afecta cibersecuritatea unei companii.

  1. Noi riscuri de natură cibernetică vor ieși la suprafață

Totul, de la camerele inteligente de securitate la domiciliu până la senzori inteligenți de calitate industrială, va intra în rețele cu performanță superioară. Astfel de rețele prezintă o serie de dispozitive, instrumente și sisteme noi pe care atacatorii cibernetici le pot folosi în avantajul lor.

  1. Mai multe dispozitive vor necesita soluții de securitate inteligente

Odată cu introducerea mai multor dispozitive, peisajul securității se lărgește considerabil. Acum ceva vreme securitatea cibernetică avea în vedere computer-ul, mașini interne și câteva dispozitive mobile autorizate. Acum, însă, securitatea cibernetică trebuie extinsă pentru a include toate posibilitățile.

  1. Integrarea și automatizarea vor fi o necessitate

Integrarea presupune ca arhitectura și sistemul de securitate să fie conectate pe întreaga operațiune. Datele trebuie să fie corelate și sincronizate, chiar și între straturile de securitate.

De exemplu, o persoană care încearcă să intre într-o unitate de securitate fizică ar trebui să fie semnalizată. De asemenea, orice date care au legătură cu acțiunile sale ar trebui monitorizate digital. Aceeași persoană ar putea încerca să găsească un alt mod de a intra în unitate. Spre exemplu, poate utiliza diferite sisteme digitale, fizice sau vulnerabilități. Datele de securitate și arhitectura generală trebuie să facă față aceluiași tip de amenințări care se dezvoltă în lumea reală.

Un atacator cibernetic ar putea osclia între modalități fizice și digitale de a ataca o companie. Este posibil să folosească o combinație de strategii și atacuri pentru a obține acces neautorizat. De exemplu, atacurile polimorfe, cu multiple module sau cu vectorii de atac versatil ai CrySIS ransomware. Atacatorii cibernetici vor căuta în mod constant modalități de implicare, ceea ce necesită utilizarea automatizării pentru a menține lucrurile securizate.

Rețelele de tip 5G se apropie

Organizațiile vor trebui să fie pregătite și să aibă planuri în vigoare pentru a-și actualiza soluțiile de securitate existente. Nerespectarea acestui lucru poate avea implicații grave, nu doar pentru organizația însăși, ci pentru lumea în general. Datele sensibile despre companie și clienții acesteia ar putea fi furate, iar dispozitivele vulnerabile ar putea fi folosite pentru fapte infame.

StarTech Team oferă servicii complete de Securitate cibernetică, adaptate la cele mai noi tehnologii și amenințări. Pentru o ofertă, completează formularul de aici: https://www.startechteam.ro/contact.php .

Comentarii