În ultimii ani, domeniul IT a cunoscut un avânt spectaculos în economia românească, cu o pondere tot mai mare în economie. Suportul IT a devenit un bun incontestabil în companiile axate pe creștere și dezvoltarea continuă, iar cererea de specialiști este în continuă creștere.
În articolul din 10 martie, din Ziarul Financiar, se regăsesc cifre și statistici care demonstrează importanța domeniului IT în economia românească:
“Valoarea adăugată în PIB din sectorul „Informaţii şi comunicaţii“ a ajuns la sfârşitul anului trecut la 40 mld. lei, nivel dublu faţă de 2011, depăşind contribuţia agriculturii şi apropiindu-se de aportul construcţiilor. Sectorul „Informaţii şi comunicaţii“, cu o pondere de 6% la formarea PIB, a înregistrat în 2014 cea mai rapidă creştere, de 11%, faţă de anul precedent, având a doua contribuţie la creşterea economică de 2,9% din 2014, de 0,6%. În 2011 valoarea adăugată adusă de „Informaţii şi comunicaţii“ era de doar 19 mld. lei, respectiv 3,4% din PIB. Viteza de creştere a domeniului IT&C în intervalul 2011-2014 (de 110%) a fost de peste cinci ori mai mare faţă de creşterea PIB.”
“Sectorul de înaltă tehnologie are potențialul de a avea o pondere și mai mare în economie, dacă dezvoltarea sa ar fi susținută printr-un program guvernamental care să pună accent pe educație, pentru a forma oameni care să acopere cererea uriașă de resurse.”
„Eu, dacă aş fi în Guvern, aş declara IT&C-ul prioritate naţională. Pentru că mesajul pe care l-ai transmite în piaţă este că tu vei susţine companiile care investesc aici. Dar sunt necesare şi programe prin care să fie încurajate investiţiile în resurse umane“, declară Bogdan Tudor, fondator şi CEO al Class IT Outsourcing, companie locală specializată în furnizarea de servicii IT care ţinteşte în 2015 să atingă afaceri de 22 mil. lei şi 200 de angajaţi.
Sursa: www.zf.ro