Astăzi, 8 iunie 2017, în cadrul emisiunii de IT moderată de Cătălin Grosu, de pe Canal 33 Romania, începând cu ora 21:00, trei tineri relevanți pentru domeniile lor de activitate, respectiv: Andrei Luca – directorul programului național de educare StarTech Academy, Irinuca Văduva – General Manager al ECDL România și Tiberiu Pircalabu – antreprenor IT, vor fi întrebați de ce expansiunea în IT din România nu rulează cu viteza pe care o merită tinerii români pasionați de domeniul tech, și de ce rezultatele economice se bazează mai mult pe activitățile de outsourcing ale multinaționalelor, când România are creativitate și ingeniozitate intelectuală.
Andrei Luca va puncta importanța formării specialiștilor în IT cât și integrarea acestora pe piața muncii, fapt ce a dus la înființarea ONG-ului StarTech Academy.
IT-ul devine motorul economic al Romaniei.
Proiectul oferă educație gratuită în IT și totodată posibilitatea de a obține certificarea internațională CompTIA A+, StarTech Academy având parteneriat cu acest brand (mai multe detalii aici ).
Pentru a absolvi Academia, studenții trebuie să treacă de recrutare, să învețe în luna de teorie care se desfasoară la academia StarTech, să practice cele învățate la companiile partenere timp de o lună și să treacă de luna de testare în urma căreia aceștia pot obține certificarea CompTIA A+.
Prin cursurile oferite de StarTech Academy, se urmărește o schimbare în educație prin pregătire de calitate, acces la tehnologii de ultimă generație și practică în mari companii tech.
Romania devine motorul tehnologic al Europei
Totodată se dorește un impact direct asupra economiei din România prin majorarea numărului de specialiști IT prezenți pe piața națională. În momentul de față, prin cei aproape 100.000 de IT-ști existenți în România, se generează aproximativ 6,5% din PIB. Prin creștere sistematică se urmărește atingerea a 1.000 de IT-ști în acest an cu un impact mediu de +0,065% în PIB. În 10 ani, cei 100.000 de IT-ști, având un impact mediu de +6,5% în PIB (în situația economică actuală).
Potențialul României din punct de vedere a specializării pe domeniul IT este nelimitat. Având sprijin, tinerii de azi pot deveni specialiștii de mâine, oamenii care vor face din România un motor economic, transformând țara în inima tehnologică a Europei.