Fondurile nerambursabile sunt solutia optima pentru dumneavoastra, pentru care prezinta capitalul cel mai ieftin pentru investitii. Multi cred ca procedurile complicate, birocratia stufoasa, perioadele de evaluare destul de mari transforma aceste oportunitati in unele dezavantajoase. Totusi, un simplu calcul deja dovedeste faptul ca, in comparatie cu alte forme de investitii, fondurile nerambursabile raman cea mai ieftina forma de investitii pentru dumneavoastra.
Acum le puteti folosi pentru dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii IT de care beneficiaza compania dumneavoastra, avand ocazia de a investi acesti bani in echipamente IT si pachete software. Astfel in cadrul acestui program puteti beneficia de finantarea implementarii sau extinderii sistemelor ERP sau CRM, aplicarii de solutii software si implementarii sistemelor informatice de analiza economica si suport decizional (Business Intelligence Systems).
Intotdeauna realizarea unui proiect sau a unei investitii in cadrul companiei dumneavoastra, presupune, inainte de toate existenta unei surse de finantare. De multe ori ideile se blocheaza si raman in faza initiala din cauza lipsei banilor, dar putini sunt aceia ce cunosc sumele enorme pe care Uniunea Europeana le-a pus Romaniei la dispozitie pentru a ajunge la nivelul celorlalte tari. Aceasta tendinta de neaccesare a acestor fonduri este demonstrata de locul sase pe care il ocupa tara noastra la acest capitol, pana la jumatatea anului capacitatea de absorbtie fiind doar de 10,1%, totalizand un nivel de 1,7 miliarde de euro.
CE AR TREBUI SA STITI DESPRE FONDURILE STRUCTURALE:
- Unul din obiectivele lor consta in sprijinirea microintreprinderilor prin achizitionarea de echipamente si tehnologii productive moderne, achizitionarea sistemelor IT, utilizarea de noi tehnologii in activitatile curente ale IMM-urilor, relocalizarea acestora in structuri de afaceri sau alte activitati specifice de dezvoltare.
- Alimentate din bugetul Uniunii Europene, fiind nerambursabile
- Pe langa dorinta de a dezvolta IMM-urile, fondurile europene sunt destinate investitiile in educatie, cercetare, agricultura si infrastructura
In cadrul programului operational sectorial “Cresterea competitivitatii economice 2007-2013” exista trei axe prioritare ce au drept obiectiv principal imbunatatirea infrastructurii IT prin sprijinul acordat pentru:
- sisteme TIC integrate si alte aplicatii electronice pentru afaceri
- accesul la Internet si la serviciile conexe
- dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii online pentru afaceri
Astfel puteti accesa fonduri pentru achizitionarea de aplicatii software, echipamente TIC, alte mijloace fixe, servicii de consultanta pentru implementarea de sisteme ERP, CRM sau solutii pentru design sau productie. Iar lista cheltuielile ce intra sub aceasta umbrela europeana este suficient de generoasa pentru dezvoltarea infrastructurii IT de care dispuneti.
Dupa cum a afirmat si Constantin Turmac – Managing Partner & Certified Trainer in cadrul companiei Compass Consulting “domeniul IT&C este, la momentul de fata, unul de actualitate, avand beneficii recunoscute pentru sectorul economic. De exemplu, reorganizarea proceselor de baza din cadrul unei companii prin implementarea unui sistem informatic integrat/modern/inovator poate creste considerabil eficienta, productivitatea si competitivitatea fimei respective; de asemenea, adoptarea de sisteme informatice in cadrul unei companii ofera sprijin major imbunatatirii deciziiilor managementului.
Asadar, in contextul economic si financiar actual, fondurile nerambursabile adresate acestui domeniu, pot constitui o reala oportunitate pentru companiile romanesti ce vor sa devina mai competitive. Astazi, adoptarea unui sistem informational reprezinta un adevarat avantaj competitiv in fata concurentei. Fondurile europene pentru domeniul IT&C vor fi in curand disponibile accesarii de catre potentiali beneficiari si, avand in vedere faptul ca pentru liniile de finantare in cauza nu au mai fost lansate apeluri de proiecte inca din anul 2008, se preconizeaza o concurenta destul de mare.”
Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre cum puteti accesa aceste fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii IT, nu ezitati sa ma contactati si astfel sa transformam acest proces ce pare a fi complicat, intr-un drum scurt catre o infrastructura IT performanta.
Pentru mai multe detalii autorul articolului va sta la dispozitie si poate fi contactat la telefon 0748788780 sau e-mail iuliana.nita@classit.ro.