Printre numeroasele sale provocări, anul 2023 a adus un beneficiu evident pentru companiile din România: transformarea digitală.
În ceea ce privește transformarea digitală, aceasta reprezintă mai mult o chestiune operațională decât una de tehnologie. Transformarea digitală nu este despre mașini, ci despre oameni. În procesul de transformare digitală este necesară adoptarea la o scară largă a schimbărilor culturale pentru a beneficia pe deplin de utilizarea tehnologiilor digitale. Asta înseamnă schimbări organizaționale orientate spre client, susținute de conducerea companiei și aplicate de angajați motivați.
Cu ce te susținem în proiectul PNRR:
- Consultanță IT în realizarea soluției tehnice și garantarea atingerii criteriilor de intensitate digital
- Parteneriate naționale pentru implementarea la timp a soluțiilor de business potrivite pentru IMM-uri
- Soluții si servicii IT eligibile, implementate prin intermediul unei echipe de peste 300 de tehnicieni și experți IT disponibili în toata Romania
- Instruire utilizatori cu noile soluții implementate prin intermediul unui centru de training pentru dobandirea abilitaților digitale
- Management IT pentru implementarea cu succes a proiectului tehnic
+ 5 cele mai rapid observate beneficii aduse de transformarea digitala
-
Acces mai rapid la informații
Unul dintre cele mai importante avantaje ale digitalizării este capacitatea de a accesa informații atunci când este necesar. Digitalizarea unei organizații este o investiție care se amortizează rapid. Unul dintre cele mai importante beneficii ale digitalizării este că în cadrul organizației, informațiile devin mai accesibile.
Comunicarea datelor (internă și externă) este de asemenea simplificată. Viteza și comoditatea cu care se pot face schimb de informații reprezintă un avantaj semnificativ al digitalizării.
-
Experiență îmbunătățită a clienților
Clienții se pot bucura de o experiență mai plăcută în mediul digital, având acces rapid la mult mai multe informații de interes personal. De exemplu, în cazul cazinourilor, pariorii pot accesa rapid orice joc dorit, fără a mai fi nevoit să stea la codă. Totodată, tranzacțiile financiare se fac aproape în timp real.
-
Productivitate crescută
Unul dintre cele mai importante avantaje ale digitalizării este creșterea productivității angajaților care va ajuta organizațiile să opereze mai rapid.
Angajații pot pur și simplu să caute informații și să identifice documentele dorite atunci când sunt digitizate și organizate corespunzător. Folosind tehnici moderne și un sistem puternic, este posibilă căutarea documentelor pe baza metadatelor acestora și a informațiilor conținute în ele.
Totodată, aceste documente electronice pot fi partajate, schimbate sau colaborate, sporind eficiența corporativă. Acest lucru minimizează semnificativ timpul necesar pentru a lucra cu informații și permite personalului să se concentreze pe activități mai vitale, care vor avea o influență favorabilă asupra operațiunilor afacerii dumneavoastră.
-
Costuri operaționale mai mici
Imprimarea, conservarea și păstrarea documentelor pe hârtie pot fi costisitoare pentru companii. Mai rău, în cazul unui dezastru natural (incendiu, inundație etc.), hârtiile pot fi distruse, ducând la pierderea celui mai valoros bun al tău.
Trecerea la digital va reduce semnificativ costurile de întreținere a documentelor, reducând sau eliminând, de asemenea, cheltuielile de tipărire. Stocarea digitală este mult mai puțin costisitoare decât dulapurile fizice și oferă o metodă mai bună și mai rentabilă de backup și recuperare.
-
Securitatea datelor
Documentele pe hârtie pot cădea cu ușurință în mâini greșite, punând în pericol informațiile sensibile, cum ar fi informații despre clienți, rapoarte financiare și așa mai departe. De câte ori ați descoperit un document care a fost tipărit și apoi lăsat pe imprimantă ceva timp înainte de a fi colectat? Ce ați face dacă hârtia tipărită ar include date sensibile?
Pe de altă parte, pot fi utilizate diferite strategii și soluții pentru a proteja documentele digitale și pentru a se asigura că numai angajații potriviți și autorizați au acces la informații.