Evenimentele recente ale unor firme oferă o imagine foarte clară asupra importanței verificării periodice a unei companii, mai ales când este vorba de securitatea cibernetică. În cazul în care firmele ar fi efectuat un audit IT, ar fi gestionat rezultatele și ar fi luat măsurile necesare, unele dintre aceste organizații ar fi putut evita situațiile și consecințele neplăcute.
Nu este pentru prima dată când specialiștii în securitate spun că un Audit este necesar indiferent de nișa pe care activează compania. Dacă ai de-a face cu informațiile consumatorilor, datele cărților de credit sau oricare alte informații sensibile ale clienților, atunci cu atât mai mult trebuie să faci un Audit IT a afacerii pentru a evalua procesul și nivelul de securitate a firmei. Mai bine afli care sunt micile problemele înainte ca acestea să devină cronice.
În cazul în care îți este greu să te decizi de unde să începi, poți face un prim pas prin verificarea hardware-ului. Cu cât o să înaintezi această acțiune cu atât mai multe persoane o să fie implicate. Verificarea firmei, înseamnă verificarea angajaților.
De ce este atât de important Auditul IT?
De ce este Auditul IT intens discutat? Auditul este foarte important, prin el se pot afla potențialele amenințări, se pot afla punctele slabe ale companiei, se determină nivelul de siguranță a datelor din prezent, ca mai apoi să se poată elabora un plan prin care să se îmbunătățească segmentele vulnerabile.
Auditul IT este esențial pentru sistemul companiei deoarece pot exista elemente nealiniate, care au nevoie de ajustare. Pot exista noi servicii, conturi și fișiere care au nevoie de indexare sau care trebuie contabilizate. Acestea pot părea amănunte dar evaluarea lor va permite determinarea unor riscuri cât și impactul lor asupra organizației.
Auditul este, de asemenea, important pentru manageri și operatorii de sisteme, deoarece acesta le permite să dețină controlul asupra situațiilor neprevăzute. Și pentru directori, rezultatul auditului este extrem de important pentru că prin el se află care sunt punctele vulnerabile și ce acțiuni trebuie aplicate. Ignorând problemele nu înseamnă că acestea o să dispară, luând în calcul potențialele riscuri informatice din prezent, șansele ca o problemă minoră să se agraveze sunt destul de mari.
Se recomandă ca toate companiile să efectueze evaluări periodice asupra modului de gestionare a patch-urilor, asupra managementului vulnerabilității și asupra celor mai bune procese generale de securitate ale sistemului de management.
Și nu uita, auditul IT asigură un avantaj competitiv și crește perspectivele de business, prin implementarea unor soluții IT eficiente.
Solicită expertiza specialiștilor StarTech Team pentru a elimina riscurile și pentru a asigura progresul companiei tale.