Atacatorii își extind continuu capacitățile și profită de gradul de conștientizare limitat al securității cibernetice în rândul companiilor. Cu mai mulți vectori de atac, ei sabotează sau ocolesc punctele forte de securitate ale victimei în timp ce țintesc punctele slabe ale acestora. Prin urmare, este mai important ca niciodată să venim cu soluții noi.
Ni se poate întâmpla chiar nouă? Suntem pregătiți să combatem un atac cibernetic? Peste tot în lume, specialistii in securitate au răspuns la aceste întrebări de la directori generali și persoane ce se ocupă de securitate, cu toții sunt ingrijorati să ofere un răspuns exact.
Da, este răspunsul sincer atunci când atacatorii și-au extins în mod continuu capacitățile și au profitat de gradul de conștientizare limitat al securității cibernetice în rândul companiilor.
„Atacatorii devin din ce în ce mai sofisticați. Vedem o tendință tot mai mare de creare a noi tehnici de atac avansate, de la grupurile Apex Predator până la atacatorii statelor naționale, trecând la tot mai multe instrumente și tehnici care sunt disponibile pentru o gamă mai largă de grupuri de criminali cibernetici și ransomware”, a declarat Rob Lefferts, Corporate. Vicepreședinte, M365 Security.
În 2021, infractorii cibernetici au vizat infrastructura critică, inclusiv tehnologia informației, serviciile financiare, asistența medicală și sectoarele energetice, cu incidente care au afectat întreprinderile.
Criminalitatea cibernetică mai sofisticată, necruțătoare și mai răspândită determină necesitatea unui paravan de protecție de ultimă generație pentru a identifica și a se apăra împotriva exploatărilor emergente.
Crime cibernetice: în creștere și sofisticate
Peste 6,9 miliarde de dolari au fost pierduți din cauza criminalității cibernetice în 2021, depășind pierderile raportate în 2020 cu aproximativ 2 miliarde de dolari – conform Raportului pe Internet Crime Report din 2021 al FBI.
În ultimele două decenii, de la criminalitatea cibernetică asupra indivizilor și organizațiilor, sofisticarea atacurilor a parcurs un drum lung.
„Metoda principală a criminalității cibernetice, care este phishingul, nu s-a schimbat, dar sofisticarea lor s-a schimbat”, a spus Chris Jenkins, Chief Digital Officer al FBI. El a explicat: „Abilitatea infractorilor cibernetici de a crea site-uri false mai reale și mai convingătoare pentru care oamenii să se conecteze a crescut semnificativ.”
Hackerii au devenit inteligenți și pot comite un atac în orice țară. Cu mai mulți vectori de atac, ei sabotează sau ocolesc punctele forte de securitate ale victimei în timp ce țintesc punctele slabe ale acestora. În aceste tipuri de atacuri, infractorii cibernetici au beneficii nedrepte și pot rămâne neobservați mult timp, chiar imposibil de detectat. Mai mult decât atât, nu un atacator este cel care lansează lovitură. În schimb, este vorba despre un grup de indivizi care vizează o infrastructură prin mai multe puncte de intrare.
Dar asta este doar jumătate de adevăr. Crimele cibernetice sunt automatizate, iar ținta o reprezintă vulnerabilitățile necunoscute pe care organizațiile le-au lăsat neremediate. Tot ceea ce are nevoie atacatorul este ușor de găsit pe dark web.
Cel mai recent Raport Global Threat Insights a evidențiat disponibilitatea pe scară largă a instrumentelor de hacking în spațiul cibernetic – numărul instrumentelor de hacking a crescut cu 65% din 2020 până în mai 2022.
Securizarea organizației tale
Ce face companiile mai vulnerabile în fața atacurilor cibernetice? Adevărul este că folosesc soluțiile tradiționale de securitate, care încă folosesc aceleași strategii defensive pe care le-au cuprins înainte ca peisajul amenințărilor să evolueze. Atacurile cibernetice sofisticate se pot strecura cu ușurință pe lângă soluțiile tradiționale.
Organizația necesită o abordare cuprinzătoare, holistică de securitate pentru a face față amenințărilor emergente. Înseamnă că ar trebui să aveți vizibilitate completă și capacitatea de a detecta amenințări necunoscute pentru a le transforma în amenințări cunoscute. Ar trebui să luați în considerare în mod serios tehnologiile de nouă generație care folosește ML (învățare automată) și Inteligența amenințărilor pentru a identifica și a preveni amenințările emergente.
Firewall-ul de nouă generație depășește sistemul tradițional de prevenire și inspectează tot traficul rău intenționat, indiferent de criptare, protocol sau port. Apoi blochează programele malware, spyware, exploit-urile și alte vulnerabilități cunoscute și necunoscute.
O astfel de soluție este disponibilă aici, o soluție complet gestionată, care utilizează informații despre amenințări pentru a efectua analize de înaltă performanță a întregului trafic web pentru a detecta și bloca exploit-urile zero-day. Include mai multe beneficii esențiale, cum ar fi protecție pe mai multe straturi, securitate la punctul final și protecție împotriva ransomware și DDoS.
Caracteristicile cheie ale firewall-ului de nouă generație pentru a asigura o protecție completă împotriva riscurilor IT moderne includ:
- Asigură monitorizarea precisă a comportamentului
- Protecție automată împotriva amenințărilor cunoscute (inclusiv OWASP Top 10)
- Protecție completă împotriva amenințărilor, care cuprinde protecție împotriva malware, antivirus, IDS/IPS
- Scanare automată pentru a asigura o acoperire completă
- Prevenirea atacurilor botului
- Protecție API avansată
- Protecție DDoS
Concluzie
Tehnicile pentru criminalitatea cibernetică devin din ce în ce mai sofisticate; prin urmare, este mai important ca niciodată să existe un WAF de nouă generație.
Când peisajul amenințărilor evoluează continuu, organizațiile care produc răspunsuri credibile vor avea un avantaj competitiv față de cele care sunt lente în acțiuni. Acest lucru se va traduce într-o valoare comercială substanțială. Prin adoptarea unei abordări holistice a securității cibernetice, companiile vor fi mai capabile să răspundă imediat și să înțeleagă natura amenințărilor în creștere.