Tendințele securității cibernetice sunt într-o continuă evoluție astfel încât, generațiile de tehnologii precum AI (Artificial Intelligence) și ML (Machine Learning), creează noi oportunități pentru hackeri de a dezvolta sisteme inteligente de detectare a posibilelor breșe în sistemele de securitate ale companiilor.
Întrucât companiile IT adoptă platformele de tip Cloud, amenințarea atacurilor cibernetice reprezintă un fenomen în creștere. Cu toate acestea, există încă un decalaj între nevoile industriei și ceea ce se poate obține cu forța de muncă disponibilă în domeniul securității informatice. Pe măsură ce platformele cloud devin din ce în ce mai mult o componentă a fiecărui mediu informatic, 2019 va fi un an cheie pentru recalificarea forței de muncă, instruirea noilor angajați și realizarea mutărilor corecte pentru a face față provocării cibernetice.
Principalele ținte ale atacurilor cibernetice
Specialiștii consideră că principalele ținte ale atacurilor cibernetice vor fi serverele Cloud și smart device-urile consumatorilor. Sistemele de operare actuale de pe device-uri oferă o funcționalitate vastă comparativ cu anii trecuți fiind mai vulnerabile și țintă sigură a atacatorilor. În același timp, așteptările utilizatorilor vor crește în legătură cu flexibilitatea și abilitatea de a opera de pe orice sistem de operare, aplicație și orice smart device. Atacatorii cibernetici vor crea boți de chat rău intenționați care vor încerca să atragă navigatorii internetului prin click-uri către link-uri cu un conținut rău intenționat, descărcări de fișiere sau împărtășire de informații private. Un astfel de bot poate să redirecționeze victimele către link-uri false. Atacatorii pot insera un chat fals într-un site care nu deține un astfel de chat și vor începe de la text scris, iar în viitor vor folosi vocea umană pentru controlul dispozitivelor (Forbes, 2019).
Un articol publicat de către Dimension Data relatează că servere Cloud vor atrage atenția companiilor în 2019 și se preconizează că acest segment al securității IT va sesiză o creștere semnificativă. Securitatea Cloud este atractivă pentru companii prin metoda de livrare al serviciului, flexibilitate și extensibilitate. Ceea ce oferă un open API care facilitează integrarea tehnologiilor pe platforma Cloud permițând accesul către interogarea ON/OFF a securității.
Tendintele securitatii cibernetice la nivel global
Design-ul și structura organizațiilor vor avea ca scop principal securitatea informațională
Pe parcursul anilor de activitate companiile nu au considerat primordiale soluțiile de securitate IT, ulterior fiind implementate ceea ce a condus către costuri adiționale, întârzieri în planul de dezvoltare al securității companiei și potențiale breșe ale securității.
Acest model de gândire a structurii este în continuă schimbare, iar conducătorii companiilor sunt încrezători în era digitală și în designul securității cibernetice.
Natura securității cibernetice evoluează spre inteligență independentă
Într-o lume a atacurilor automate rapide, inteligența este cheia pentru a răspunde rapid sau chiar predictiv, mai degrabă decât reactiv, amenințărilor individuale. În plus, va permite ca poziția generală a organizației în domeniul securității cibernetice să se modifice dinamic ca răspuns la peisajul schimbărilor de amenințări. De asemenea sectorul de ML (machine learning) va juca un rol critic în colectarea datelor în mod inteligent. Aceste ML-uri vor începe să ia decizii proprii și să execute schimbări pentru a minimiza riscurile unor eventuale atacuri cibernetice bazate pe inteligența proprie (DimensionData, 2019).
StarTech Team are ca prim obiectiv securizarea datelor și sistemelor informatice ale companiei tale. Oferim o gamă largă de servicii și soluții care să optimizeze resursele IT și costurile aferente fără a întâmpina întreruperi de activitate.
Pentru mai multe detalii solicită oferta personalizată pe adresa de e-mail: welcome@blog.startechteam.ro, iar specialiștii StarTech Team te vor contacta în cel mai scurt timp posibil!