Vulnerabilitățile securității aeronautice sunt printre cele mai căutate
Nivelul scăzut al securității informatice nu vizează doar afacerea ta, mediile financiare, economice sau de apărare ale unui stat. Te-ai gândit că un atac cibernetic în domeniul aviatic ar avea efecte catastrofale la nivel mondial?
Laboratorul Național al Pacificului de Nord-Vest din cadrul Departamentului de Energie al SUA susține că este doar „o chestiune de timp până când va avea loc încălcarea securității cibernetice a unei companii aeriane”.
Ce înseamnă lucrul acesta?
- ● Blocarea sistemelor de check-in sau preluare bagaje, ce pot duce la întârzierea zborurilor sau chiar la anularea lor;
- ● „Paralizarea” sistemelor de control ale traficului aerian, unul din rezultate fiind închiderea aeroportului până la descoperirea și soluționarea problemei;
- ● Stingerea ecranelor ce furnizează informații piloților înainte sau după decolare pot duce la pierderea controlului aeronavei la altitudini greu de gestionat;
- ● Interferarea defectuoasă cu sistemele de satelit, radarele meteo sau chiar cu dispozitivele electronice și WiFi, poate duce de asemenea, la situații neprevăzute.
Din păcate, România este și ea vizată de astfel de alerte de securitate în domeniul aviației civile. Spre exemplu, anul trecut au avut loc în jur de 140 de milioane de alerte dintre care un sfert au fost în domeniul maritim. Totuși, un lucru îmbucurător este faptul că țara noastră face parte din Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei, iar în ceea ce privește securitatea cibernetică în domeniul aeronautic este pe locul 4 în Europa și pe locul 10 în lume.
Chiar dacă vorbim de domeniul financiar, apărare, medical, media sau administrativ, securitatea acestuia este deosebit de importantă pentru Star Tech Team. De aceea, serviciile noastre IT îți oferă o gamă largă de soluții necesare, expertiză și suport personalizat în funcție de nevoile tale de securitate, fără întreruperi de activitate.
Ia acum decizia potrivită pentru afacerea ta! Ne găsești pe site, pe welcome@blog.startechteam.ro, dar și la (+4) 031 826 0150.