Pe măsură ce urmărim eforturile olimpice ale echipei de securitate a Jocurilor Olimpice de a apăra integritatea, disponibilitatea și confidențialitatea Jocurilor, luăm în considerare lecțiile pe care le putem învăța aici și pe care le poate lua partea managerială a unei companii.
Vedem această dramă în întreaga industrie și în multe guverne, chiar și la Jocurile Olimpice. O lipsă de conștientizare a securității informatice generează o datorie tehnică masivă, uneori cu rezultate catastrofale.
„Întrebările care se aplică profilurilor de risc de la Jocurile Olimpice se aplică organizațiilor și companiilor pe scară largă”, a declarat Betsy Cooper, director executiv al Centrului pentru Cybersecurity la UC Berkeley. Principalul autor al unui raport privind Cybersecurity Sports Olympic, spune: „Trebuie să evaluați riscul pe termen scurt, mediu și lung și să vă întrebați cât de dispuși sunteți să tolerați acest risc? Investiți apoi resurse de securitate pentru a face față riscurilor pe care este puțin probabil să le tolerați”.
Jocurile Olimpice ar putea, la prima vedere, să fie un model unic de amenințare, fiind cel mai important eveniment sportiv la nivel mondial. Acestea se îndepărtează de sistemul de evidență analogică, arată cercetările lui Cooper.
„Există o deconectare între cei care organizează evenimente sportive și cei care se concentrează pe aspectele de securitate”, spune Cooper. „De exemplu, în Tokyo se intenționează intrarea în probe a unui nou sistem de scoruri de gimnastică folosind un computer, ceea ce poate aduce beneficii extraordinare, dar are și riscuri mari de securitate”.
Același lucru este valabil și în spațiul companiilor, spune Cooper, pentru ca producătorii se grăbesc să vândă fără să se gândească la consecințele securității. Într-o lume conectată la rețele, aceste consecințe afectează fiecare aspect al vieții noastre – din punct de vedere economic, politic, personal – și ignorarea pe termen lug al acestui aspect ne pune pe calea falimentului.
Securitatea este noua datorie tehnică
„Dacă îmi pun capul în nisip și ignor aceste probleme, ele nu pleacă. Ele devin nonlinear mai scumpe în timp!”, spune Hoog. „La fel ca datoria tehnică, datoria de securitate devine mai mare până când casa cade.” adaugă el.
După cum s-au dovedit evenimentele din ultima săptămână, Jocurile Olimpice au parteneri ai statului-națiune dispuși și capabili să intervină în desfășurarea corectă și fără probleme a celui mai important eveniment sportiv din lume.
Vestea bună este că incidentul de distrugere care a perturbat ceremoniile de deschidere nu a provocat pagube foarte mari.
Deocamdată amenințările împotriva securității informatice nu amenință viața umană sau integritatea Jocurilor Olimpice. „Nu am ajuns în poziția în care ceva este atât de serios nesigur încât ar trebui să renunțăm cu totul”, spune Cooper.
„Lucrăm cu o mare companie de infrastructură critică din Japonia, pregătindu-ne pentru Jocurile Olimpice de Vară din 2020”, spune David London, director senior al Grupului Chertoff. „Organizațiile pe care le vedem în regiunea Asia-Pacific susțin expunerea potențială la risc care vine odată cu Jocurile din 2020″.
Solutii IT pentru succesul afacerii tale.
Cere oferta!