Ideea de senzor nu este o noutate, dar aceste mici gadget-uri au devenit mult mai vizibile datorită noțiunii de casă inteligentă. În prezent, se pot găsi o gamă variată de detectoare inteligente cu diverse funcții și utilizări. Fie că ai un senzor în acest moment sau dorești să achiziționezi unul, mai jos îți prezentăm cinci senzori care îți fac casa super smart și te scapă de griji.
#1. Senzor de miscare
Cuvântul senzor este deseori asociat cu siguranța casei, iar senzorul de mișcare este probabil primul care ne vine în minte când ne gândim la definiția acestui cuvânt. Având în vedere cât de multe alte device-uri smart se pot conecta cu acest gadget, nu este de mirare că el reprezintă prima opțiune pentru multe persoane. Acum, datorită lui IoT și a casei inteligente, senzorii de mișcare pot avea utilizări multiple.
Un exemplu ar fi sinconizarea cu luminile inteligente, care ar putea spori luminozitatea imediat după ce intri în cameră. O altă sarcină utilă a senzorului de mișcare este de a primi alerte de fiecare dată când copilul se apropie de pișcină sau când un câine pătrunde în curtea casei tale.
#2. Senzor de lumina
Vrei să-ți îmbunătățești securitatea în timp ce economisești bani? Senzorii de lumină pot fi răspunsul pe care îl cauți. Nu de puține ori ni se întâmplă să lăsăm luminile aprinse în mod accidental, sau musafirii pe care îi avem să plece dintr-o cameră fără a stinge lumina, eroare care este vizibilă în facturile lunare.
Odată instalat, senzorul de lumină poate stinge luminile imediat după ivirea zorilor și le poate activa atunci când se înserează. Nu numai că se pot economisi bani cu ajutorul acestui gadget, dar dacă se dorește, se poate seta ca becurile să se aprindă și când nu este nimeni acasă, pe toată perioada nopții sau numai câteva ore.
#3. Senzor de apa
Fie că vorbim de cauze naturale, scurgeri, țevi sparte sau alte neglijențe, apa nu este o problemă care poate fi remediată ieftin. Dacă luăm în considerare disconfortul pe care îl crează o astfel de problemă și timpul pierdut la companiile de asigurare, senzorii de apă sunt o investiție foarte bună. Nu numai că te alertează dacă detectează o scurgere, dar poate să te informeze și dacă dispozitivul a fost mutat sau modificat. Cea mai importantă însușire a acestui tip de senzor este că poate opri alimentarea cu apă în cazul unei scurgeri majore.
#4. Senzor de temperatura
Senzorii de temperatură se împart în două categorii: cei pentru interiorul casei și cei pentru exteriorul casei. Senzorii care se plasează afară sunt un real ajutor atunci când se dorește controlul dispozitivelor inteligente pentru grădină, cum ar fi aspersoare care pornesc la o anumită temperatură.
În ceea ce privește senzorul din interiorul casei, acesta se poate conecta cu multe alte gadget-uri de interior. De exemplu, sincronizat cu un aer condiționat smart, acesta din urmă poate porni înainte cu 10 minute sau mai mult, de a ajunge acasă.
#5. Senzor Meteo
Asemănători cu senzorii de temperatură, senzorii meteo sunt mult mai versatili și pot face mult mai multe nu doar să te avertizeze în decursul dimineții că ziua va fi una ploioasă. Dacă acest dispozitiv se conectează cu celelalte device-uri inteligente din interiorul locuinței, ai posibilitatea să automatizezi multe alte sarcini.
Un exemplu ar fi sincronizarea senzorului meteo cu alarma inteligentă. În cazul în care o furtună este iminentă, poți primi alerte în care ți se specifică situația ferestrelor. Există o mulțime de senzori meteo disponibili, care măsoară temperatura, umiditatea, calitatea aerului și nivelul de zgomot din apropiere.
Solutii IT pentru succesul afacerii tale.
Cere oferta!