Ce sunt detectoare de fum inteligente?
Dacă există un singur dispozitiv inteligent pentru casa ta în care se merită să invești, acesta este un detector de fum inteligent. Atât detectorul de fum tradițional cât și cel smart utilizează aceeași senzori, doar că detectoare de fum inteligente incorporează caracteristici de auto-testare pentru a monitoriza puterea bateriei și funcția corespunzătoare a senzorului și trimite o notificare pe telefon în cazul în care există o problemă.
Cele mai multe modele de detectoare de fum inteligente încorporează și detectarea monoxidului de carbon. Dacă detectorul de fum smart se integrează în sistemul de automatizare din casă, inclusiv acest sistem se poate folosi de capacitățile detectorului pentru a trimite o alertă mai rapidă în cazul unui incendiu.
Cum functioneaza un detector de fum inteligent?
Cel mai simplu mod de a înțelege cum funcționează aceste device-uri este să ne gândim la ele ca la niște detectoare de fum Wi-Fi. Atunci când se declanșează o alarmă, dispozitivele folosesc tehnologia de comunicare (similară cu cea Wi-Fi), pentru a se conecta la hub-ul inteligent din acasă (dacă există unul) și la aplicația de pe telefonul smart. În cazul în care exisță o alarmă falsă, se poate utiliza aplicația de pe telefon pentru a opri alarma.
Dacă există mai multe detectoare de fum sincronizate, toate acestea vor suna în cazul unei alarmele, chiar dacă numai unul este declanșat. În plus, notificarea primită pe telefon permite identificarea alarmei care s-a declanșat.
Chiar dacă detectorul de fum smart este legat prin fir la sistemul electric, sistemul de rezervă a bateriei va intra în funcțiune în cazul în care există o pană de curent. Dacă există o întrerupere a internetului, mai multe modele de detectoare de fum se pot utiliza folosind Bluetooth-ul pentru a transmite notificări pe telefonul mobil (dacă ești acasă).
Instalarea detectoarelor de fum inteligente
Instalarea unui detector de fun inteligent depinde de faptul dacă acesta este alimentat pe bază de baterii sau a curentului electric. Dacă se aleg dispozitivele pe bază de baterii, acestea sunt cele mai ușor de instalat deoarece se montează pe perete sau pe tavan, în același mod în care se pune un tablou sau un raft decorativ. Dacă se instalează mai multe device-uri este indicat ca bateriile să se introducă în toate în același timp pentru a fi testate și sincronizate, înainte de a fi montate.
Pentru detectoarele de fum pe bază de fir, primul pas pentru a le instala este oprirea curentului electric din toată locuința, apoi trebuie urmate instrucțiunile dispozitivului. Dacă ai dubii, cel mai indicat este să soliciți asistență sau să angajezi pe cineva care se poate ocupa în mod profesionist de această instalare.
Trecerea la detectoare de fum inteligente
Dacă ești pe gânduri și nu știi încă dacă aceste dispozitive inteligente merită sau nu, citește următoarele puncte:
– Experții de siguranță împotriva incendiului recomandă înlocuirea oricărui tip de detector de fum cel puțin o dată la 10 ani. Multe case au detectoare de fum mai vechi de 10 ani, ceea ce crește riscul de disfuncționalitate a senzorului sau de defecțiune. Dacă ești pe punctul de a le înlocui, caracteristicile suplimentare de siguranță ale detectoare de fum inteligente merită investiția.
– Dacă ai deja un sistem inteligent integrat în casă, adăugând detectoare de fum inteligente care se integrează cu sistemul existent vă oferă mai mult funcționalitatea pe care nu s – ar obține cu detectoare de fum tradiționale. Atunci când o parte dintr – o acasă conectat, puteți seta sistemul să lumineze intermitent lumini (sau schimba culorile pentru colorate becuri inteligente), și puteți chiar să închideți sistemul HVAC de pe telefon în timpul unui eveniment de incendiu sau de monoxid de carbon – o caracteristică experţii de siguranță împotriva incendiilor sunt de acord tu si familia ta poate da mai mult timp prețios pentru a obține în condiții de siguranță.
– Cei mai mulți preferă detectoarele de fum standard și vechi din cauza costului, dar dacă ne raportăm la calitate-preț, dispozitivele inteligente nu doar că merită investiția dar având în vedere evoluția tehnologică, nu greșim dacă spunem că ele sunt și viitorul.
Solutii IT pentru succesul afacerii tale.
Cere oferta!