De ce să-ți faci un Audit IT?
Un Audit IT este o examinare și o evaluare a informațiilor, a infrastructurii, a politicilor și a operațiilor unei organizații. Deoarece operațiunile companiilor sunt din ce în ce mai computerizate, Auditul IT este utilizat pentru a asigura funcționarea corectă a proceselor de informare.
Obiective
Obiectivele principale ale unui Audit IT includ:
# Evaluarea sistemelor și a proceselor existente în interiorul companiei;
# Determină riscurile unei societăți și ajută la identificarea metodelor pentru a minimiza aceste riscuri;
# Asigură că informațiile, procesele de management sunt în conformitate cu legile, politicile și standardele IT specifice;
# Determină ineficiențele de management și din sistemele IT asociate.
Auditul IT securizeaza datele
Un sistem care a trecut printr-un audit oferă confidențialitate, disponibilitate și integritate a datelor. Acest lucru înseamnă că informațiile sensibile sunt protejate de scurgeri și datele nu pot fi modificate de către persoane neautorizate.
Informatiile interne raman private
Companiile din prezent operează într-un moment în care stocarea electronică a datelor este aproape esențială. În plus, o mare parte de contabilitate se face prin intermediul conturilor de cloud sau alte altor sisteme de stocare online. Datele financiare ale unei firme, informațiile clienților precum și ale angajaților devin vulnerabile dacă există sisteme cu probleme de securitate. Vor exista întotdeauna riscuri asociate cu modul în care o firmă procesează date. Dar, cu un Audit IT , companiile vor avea certitudinea că riscurile vor fi cât de scăzute posibil. Mai mult decât atât, zonele care prezintă un risc ridicat vor fi identificate, astfel companiile vor putea să elaboreze un plan pentru a rezolva sau pentru a remedia acele riscuri și de a atenua amenințările neprevăzute.
Un Audit IT-ul este printre cele mai utile instrumente disponibile pentru managementul în protejarea activelor de informare și în asigurarea faptului că sistemele IT funcționează eficient. Auditul IT va ajuta la protejarea organizației de riscurile informatice, în plus, vor fi identificate zone ale ineficienței din cadrul sistemului companiei, prin urmare se va salva atât timp cât și bani.