(IoT) Internet of Things se referă la toate dispozitivele inteligente care se pot conecta la rețele și pot comunica prin ele.
Dispunem de dispozitive inteligente, nu numai acasă, ci și în cadrul companiilor unde lucrăm. Nu este deloc surprinzător să aflăm că până în 2017 au fost conectate 8,4 miliarde de dispozitive inteligente. Firește, cu un număr atât de mare de dispozitive care accesează rețele, nu este o surpriză că acestea devin foarte interesante pentru hackeri.
Pe măsură ce modul nostru de lucru devine din ce în ce mai digital, nevoia de IoT crește tot la fel de rapid. De aceea ne-am propus să-ți împărtășim 5 sfaturi pentru a păstra securitatea IoT.
1. Urmareste ce este conectat
Este important să știi ce dispozitive sunt conectate în mod regulat la rețeaua ta. Prin cunoașterea dispozitivelor din rețea, poți lua măsuri preventive pentru a te proteja împotriva oricăror vulnerabilități. Asigură-te că baza ta de date este securizată și actualizată în mod regulat pentru a include orice hardware nou, astfel încât să poți gestiona pe deplin accesul la IoT.
2. Tine dispozitivele IOT intr-o retea separata
Dacă unul dintre dispozitivele tale IoT este compromis de un hacker, atunci acesta reprezintă o amenințare la adresa întregii rețele. Este important să segmentezi toate dispozitivele tale într-o rețea separată. În cazul în care un dispozitiv IoT este atacat, poți limita apoi datele oferite hacker-ului.
3. Nu-ti lasa dispozitivele conectate mai mult decat este necesar
Este imposibil de spart un dispozitiv inteligent care nu este conectat, în acest fel se minimalizeză aprope complet riscul de atac. Se recomandă ca devices-urile să fie deconectate de la rețea atunci când nu sunt utilizate. Asta este o bună practică privind securitatea care trebuie comunicată tuturor, deoarece orice lucru poate fi compromis: chiar și o imprimantă sau o cameră web.
4. Instaleaza mereu actualizarile firmware
Ca și în cazul oricărei alte componente hardware sau software, actualizările de firmware pentru dispozitivele inteligente trebuie să fie instalate imediat. Nu mulți oameni sunt conștienți de riscurile de securitate ce pot apărea, din acest motiv actualizările firmware-ului sunt adeseori ignorate – de aici hackerii încep să le vizeze din ce în ce mai des. În momentul în care primești o notificare de actualizare, nu ezita să dai click.
5. Parola protejeaza totul
În cele din urmă, trebuie să te asiguri că ai protejat fiecare dispozitiv cu o parolă. După cum am menționat anterior, este ușor să presupunem că o imprimantă nu va fi niciodată atacată, dar se întâmplă. Prin stabilirea unui set de parole (toate diferite, bineînțeles) pentru toate dispozitivele tale, setezi un zid suplimentar de apărare. Având mai multă apărare, cu atât le va fi mai greu hackerilor să-ți acceseze rețeaua.
Solutii IT pentru succesul afacerii tale.
Cere oferta!