Având în vedere tehnologia din zilele noastre, virtualizarea este necesară în cadrul unei organizații. Scopul principal al virtualizarii este de a asigura rularea mai multor aplicații și sisteme de operare pe un singur server, optimizând costurile și timpul. Pentru a înțelege impactul virtualizării, mai jos sunt listate tipurile de virtualizare.
Virtualizarea serverelor – Această soluție optimizează costurile, spațiul și energia, prin consolidarea mai multor aplicații în mai puține servere fizice. Reducerea numărului de mașini fizice aduce multe beneficii companiei;
Virtualizarea de rețea – Permite aplicațiilor să ruleze pe o rețea virtuală exact așa cum o fac pe cea fizică. Este reproducerea completă a unei rețele fizice;
Virtualizarea desktop – Este un mod modern pentru a livra aplicații pentru sucursale, agenților de pe teren și angajații off-shore. Deseori, virtualizarea tip desktop poate înlocui până la 100 de desktop-uri pe un server virtual desktop virtual;
Virtualizare tip Storage – Oferă o soluție izolată dar sigură, de stocare pe mai multe rețele virtuale. Această tehnologie s-a îmbunătățit de-a lungul anilor și este esențială pentru redundanță și în cazul cedării sistemului.
Beneficii
#1 Redundanta
Pierderile pe care le poate suferi o companie atunci când sistemul cedează sunt greu de estimat, dar din fericire, virtualizarea face ca totul să fie mai eficient. Fiind două servere conectate, în cazul în care unul experimentează probleme, al doilea poate continua să lucreze ca și cum nimic nu s-a întâmplat. O astfel de activitate previne întreruperile inutile.
#2 Transfer usor de resurse
Virtualizarea face mai ușoară schimbarea de la infrastuctura fizică la cea virtuală, atunci când este o acțiune necesară. În acest fel, administratorii pot preveni risipa de resurse, prin provizionarea doar a ceea ce este necesar.
#3 Securitate virtuala
Securitatea este o provocare majoră pentru companii, dar virtualizarea oferă o soluție eficientă. Afacerile pot beneficia de firewall-uri virtuale pentru a proteja accesul la date și informații, la costuri mult mai mici decât metodele tradiționale. Securitatea virtuală implică utilizarea unor controale avansate, cum ar fi un comutator virtual pentru a proteja datele împotriva atacurilor cibernetice. Aplicațiile sunt și ele în siguranță, fiind izolate pentru a le face de neatins de malware și viruși .
#4 Suport imbunatatit
Companiile trebuie să ofere un sprijin excelent pentru clienți săi, indiferent de numărul lor. Iar acest lucru poate fi o provocare pentru societățile fără suficientă forță de muncă, deoarece nu pot oferi asistență pentru clienți atunci când este nevoie. Trecerea la spațiul virtual este o soluție care îmbunătățește instantaneu suportul IT, asigurând un flux continuu de date.
#5 Costuri reduse
Virtualizarea economisește semnificativ spațiul, astfel companiile pot investi în operațiuni mai profitabile. Organizațiile au nevoie de mai puțină viteză de rețea, mai puține servere și în cele din urmă mai puțin spațiu pentru centrul de date.
În cazul infrastructurilor ce folosesc virtualizarea, există un consum de energie chiar și cu 60% mai mic, conform specialiștilor. Pentru a beneficia de aceste avantaje, vă recomandăm să consultați un specialist care vă poate propune cea mai bună soluție de virtualizare.